Dernek Tüzüğümüzün İstanbul Valiliğince uygun görülmesiyle kurucu üyelerimiz ilk toplantılarını 15/07/1986 Tarihinde gerçekleştirmişler ve yapılan oylama ile Mehmet Süreyya Erdoğan Başkanlığa, Osman Fahri Şahin Başkan Vekilliğine, Necdet Vardar Sekreterliğe, Mesut Tekin Saymanlığa, Nadir Uğur, Doğan Ateş, Behçet Derman, Nuri Büyüktopçu, Necmettin Temuçin Ersözlü ise Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçilmişlerdir.
Derneğimiz kurucu yönetimin özverili çalışmaları ile hızla büyümüş kısa sürede özellikle İstanbul’da yaşamakta olan Karabük’ümüzün sanayicileri, hekimleri, hukukçuları, mimarları, sanatçılarını ve eşrafından sevilen pek çok kimseyi kazanmaya başarmıştır.
22/07/1988 Tarihinde Karabük Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ilk bülteni yayınlayarak üyeleri ile paylaşmıştır. Dr. Mehmet Süreyya Erdoğan’dan sonra uzun yıllar Av. Nadir Uğur Başkanlığında ( 29/05/1988- 27/05/2001) derneğimiz faaliyetlerini sürdürmüştür.
18/01/1990 Tarihinde alınan karar ve dernek kurucularımız, 18 üyemiz ve merhum Orhan Ekinci ve Yakup Kefelioğlu’nun katkılarıyla İstanbul ili Kadıköy ilçesi Bostancı Mahallesi Bağdat Caddesinde No. 488/1 de ki 2,3,4,5 nolu daireler kiralanmak suretiyle 24.03.1990 günü gerekli tefrişat yapılarak dernek lokali olarak üyelerin hizmetine sokulmuştur.
18/11/1991 Tarihinde alınan karar ile Ocak 1992 Tarihinden itibaren 6 üniversite öğrencimizin eğitim hayatına maddi katkı sunulmaya başlanmış olup ilerleyen yıllarda artarak devam etmiş ve çok uzun yıllardır ortalama 60 öğrencimize katkı sunulmaya devam edilmektedir.
2001 – 2005 Yılları arası Baysan Atasoy Başkanlığında dernek faaliyetlerimiz devam etmiş ve 2005-2006 Yılları arası Nadir Uğur Bey’in Başkanlıklarından sonra 2006-2009 Yılları arasına Ercan User Bey’ce dernek başkanlığımız yürütülmüştür.
Yılların getirdiği alışkanlıklar ile bültenlerin çıkarılması, derneğimizin burs verme çalışmalarının artarak devam etmesi, her ayın ilk Salı’sı yemekli toplantıların düzenlenmesi ve her 3 Nisan’da Balo tertip edilmesi derneğimizin gelenekselleşen uygulamaları haline gelmiştir. Bu dönemde derneğimiz üyelerinden gelen istek üzerine İstanbul ili Hasanpaşa İlçesi Andelip Esat Sokakta bulunan köşkün dernek lokali olarak faaliyete geçirilmiş ve uzunca bir süre dernek faaliyetleri ve etkinlikleri burada düzenlenmiştir.
Yönetim Kurulu üyelerimizden Deniz Kaplan Bey’in gayret ve çalışmaları ile İlk web sitemiz karabüklüler.com hizmete sokulmuştur. Bu dönemde, derneğimizin kurucularından olan, derneğimizin gelişimi büyümesi için yoğun emek ve mesai harcayan başkanlarımızdan merhum Sayın Nadir Uğur, Onursal Başkanlık ve Sn. Mesut Tekin, Onursal Üyelik ile taltif edilmişlerdir.
Derneğimizin ilk kadın başkanı olarak Serpil Özeş bayrağı teslim almış sırasıyla, Ayşe Sembol ve Nuran Canova Hanımefendilerin yönetiminde dernek faaliyetlerimiz devam etmiştir. 24. Olağan Genel Kurulumuzda Dernek Başkanlığına; Vedat Oral Beyefendi, 25. Olağan Genel Kurul ile; Yeşim Sembol Hanımefendi, 26. Olağan Genel Kurul ile Nuran Canova Hanımefendi getirilmiştir.
Her ne kadar lokal faaliyetlerine ihtiyaç kalmaması sebebiyle son verilse de, 3 Nisan Balolarımızın düzenlenmesine büyük bir coşku içinde devam edilmiş, öğrenim hayatına katkı sunduğumuz gençlerimizin sayılarının arttırılmasına gayret edilmiştir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin Kurucuları sayesinde, 13 Haneli bir köycükten, üretken ve ülkesinin müreffeh bir hayat sürebilmesi adına ilk Türk Demiri’ni üretebilen, sosyal, laik, çağdaş bir yaşamın sürdüğü cumhuriyet kentinin adıdır Karabük. Bu misyon ve vizyona sahip büyüklerimizin kurduğu, üyelerimizin yaşattığı derneğimiz, şu an bu ülküyü anlatmayı, aktarmayı vazgeçilmez bir gaye edinen, en genç yönetim kurulu olarak, Av. Onur Kıraç Başkanlığında 28. Olağan Genel Kurulumuzca görevlendirilmiştir.